Návod k líhnutí vajíček artemie


Originál návodu naleznete na stránkách výrobce zde :

  • Nádoba na líhnutí: Použijte čiré plastové nebo skleněné láhve. 
    /1 galon-4,5 l/



  • Přidejte 4 lžíce nejodidované stolní soli a 1 lžíci hořké soli síranu hořečnatého-epsomit- MgSO4 7H2O
  • / Sal amarum seu anglicum/-/hustota 1,016/



  • Přidejte 2 čajové lžičky suchých vajíček artemií.



  • Během líhnutí, intenzivně vzduchujte , aby všechna vajíčka byla  
    v pohybu za všech okolností / vířila ve vodě/.Vzduch musí plynule proudit vzduchovacím kamínkem .



  • Optimální teplota vody k líhnutí je 82 a 85 ° F ( 28 a 29 °C ) .



  • Větina naupií se vylíhne po 24 - 30 hodinách .
  • Po vylíhnutí naupií vyndejte vzduchování a počkejte 10-15 minut.



  • Nevylíhnutá vajíčka  se usadí u dna,prázdné obaly plavou na hladině,vylíhlé naupie poskakují ve sloupci vody a shromažďují se směrem ke světlu. 
    Odsajte je na jemné sítko pomocí plastové hadičky a properte průtočnou sladkou vodou.



  • Skladujte vajíčka na chladném, suchém místě. Pro maximální ochranu je možné valíčka zmrazit . 

Poznámka prodejce:
  • sladká voda obsahuje minimum solí: tzv. měkká voda obsahuje 0,004-0,006 %, tvrdá 0,003 - 0,05 %;
  • slaná voda (brakická) 0,05 – 3,0 %;
  • mořská voda má průměrně 3,5 % solí;
  • voda přesolená (hyperhalinní) má více ne 4 % .