Návod k líhnutí vajíček artemie
Originál návodu naleznete na stránkách výrobce zde :
- Nádoba na líhnutí: Použijte čiré plastové nebo skleněné láhve.
/1 galon-4,5 l/
- Přidejte 4 lžíce nejodidované stolní soli a 1 lžíci hořké soli síranu hořečnatého-epsomit- MgSO4 7H2O
- / Sal amarum seu anglicum/-/hustota 1,016/
- Přidejte 2 čajové lžičky suchých vajíček artemií.
- Během líhnutí, intenzivně vzduchujte , aby všechna vajíčka byla
v pohybu za všech okolností / vířila ve vodě/.Vzduch musí plynule proudit vzduchovacím kamínkem .
- Optimální teplota vody k líhnutí je 82 a 85 ° F ( 28 a 29 °C ) .
- Větina naupií se vylíhne po 24 - 30 hodinách .
- Po vylíhnutí naupií vyndejte vzduchování a počkejte 10-15 minut.
- Nevylíhnutá vajíčka se usadí u dna,prázdné obaly plavou na hladině,vylíhlé naupie poskakují ve sloupci vody a shromažďují se směrem ke světlu.
Odsajte je na jemné sítko pomocí plastové hadičky a properte průtočnou sladkou vodou.
- Skladujte vajíčka na chladném, suchém místě. Pro maximální ochranu je možné valíčka zmrazit .
Poznámka prodejce:
- sladká voda obsahuje minimum solí: tzv. měkká voda obsahuje 0,004-0,006 %, tvrdá 0,003 - 0,05 %;
- slaná voda (brakická) 0,05 – 3,0 %;
- mořská voda má průměrně 3,5 % solí;
- voda přesolená (hyperhalinní) má více ne 4 % .